Antalya’da Tavsiye Edilen Psikologlar
Antalya Psikolog
Antalya Psikolog ve Antalya da en iyi psikologlar için Arayışta iseniz; Unutmayın Psikoterapi, danışanlar ile psikologların arasındaki terapötik ilişki sayesinde danışanın hayatında fark yaratmayı farkındalık yaratmayı hedeflemektedir. Bize Google da; “Antalya psikolog, Antalya psikolojik danışmanlık merkezi, vb. kelimeleri arayarak bize ulaştınız.
Danışanların duygularını anlamlandırılması, olumsuz yaşantıları ve travmalarının çözümlenmesini sağlayan psikolojik bir süreçtir. Danışan ile psikolog arasındaki ilişki kesinlikle profesyonel bir ilişkidir. Danışanın çözümleyemediği problemler ile ilgili farkındalık kazanıp çözümü kendi içinde bulduğu bir süreçtir. Psikolojik yardım yaşamımızda var olan tüm konular ile ilgili olabilir. Bu konular tamamen kişiseldir ve bireye özgüdür. Her konuda Antalya psikologlardan yardım alabilirsiniz.
Antalya pedagog listesi için tıklayınız: http://pedagogantalya.com/antalya-pedagog/
Randevu ve İletişim; 0 535 975 6790
Optimum Psikoloji
Adres: Fener Mah. Bülent Ecevit Bulvarı, Grand Duke İş Merkezi, No:75/A, İç Kapı No:6
Muratpaşa- LARA – Antalya
Randevu ve İletişim: 0 535 975 6790
Optimum Psikoloji
Adres: Fener Mah. Bülent Ecevit Bulv. Grand Duke İş Merkezi, No:75/A, İç Kapı:6
Lara, Muratpaşa/ANTALYA
Antalya psikolog hakkında detaylı bilgi edinmek için tıklayınız.
Antalya’ da Psikolog Tavsiyeleri
En çok tavsiye edilen psikologlar seçerken tavsiyeediyorum.com, doktortakvimi.com gibi danışan yorumlarının güvenirliliği yüksek siteleri inceleyebilirsiniz. Antalya de en çok tavsiye alan psikologlar, Antalya da önerilen psikolog listesi için sağlıklı bir seçim olur. Sitemiz de ki danışan yorumları doktortakvimi.com da ve tavsiyeediyorum.com dan aynen alınmıştır.
Antalya da psikolog seçerken ya da Antalya psikologları ararken iyi bir araştırma yapmanızı öneririz. Ne bölümü mezunu olduğunu iyi araştırmalısınız. Psikoloji ya da psikolojik danışmanlık bölümü mezunu kişiler olmalıdır.
Peki size uygun iyi psikoloğu nasıl seçebilirsiniz? Ya da Antalya da iyi psikolog ile nasıl iletişime geçebilirsiniz? Öncelikli olarak yakınlarınızdan psikolojik destek alan birileri varsa onların deneyimlerine başvurmanız fayda sağlayacaktır. Eğer yakınlarınızda size psikolog önerebilecek kimse yoksa, internetten araştırma yapabilirsiniz. İnternet aracılığıyla Antalya da birçok psikoloğa ulaşmanız mümkündür.
Antalya da psikolog ararken dikkat edilmesi gereken önemli birkaç nokta bulunmaktadır. Birincisi başvurmayı düşündüğünüz psikoloğun gerçekten de psikolog olup olmadığıdır. Ne yazık ki hem Antalya hem de ülke genelinde psikoloji alanı dışından olup da hipnoz NLP vb yöntemlerle yaşadığınız problemleri çözebileceğini iddia eden birçok kişi bulunmaktadır. Bu nedenle ilk yapmanız gereken şey başvurmayı düşündüğünüz psikoloğun öz geçmişini (CV) incelemek olmalıdır.
Başvuracağınız psikolog öz geçmişini yazmamışsa ya da psikoloji bölümünden mezun değilse psikolog değildir. Son dönemlerde Yüksek Öğretim Kurumu’nun (YÖK) tanımadığı uzaktan eğitimle herkese diploma veren bazı yurt dışı kaynaklı üniversitelerden mezun kişiler, alanda kendilerini psikolog olarak tanıtmaktadır. Bu noktada dikkat etmek size düşmektedir. Yaşam koçu olduğunu söyleyen kişiler de ruh sağlığı profesyoneli değildir ve onlara da itibar etmeyiniz. Başvurduğunuz uzmanın gerçek bir psikolog olmaması yaşadığınız sorunları daha da içinden çıkılmaz hale getirebilir.
Antalya da Başarılı Psikolog Ararken Nelere Bakılmalı?
Antalya başarılı psikolog seçerken önemli nokta ise psikolojik yardım, psikolojik destek alacağınız kişinin mesleki yetkinlik düzeyidir. Her meslekte olduğu gibi psikoloji alanında da ünvana sahip olmak işini iyi yapmak anlamına gelmemektedir. Nasıl ki her öğretmen ya da her doktor işinde iyi değilse, her psikolog da yaşadığınız sorunlara çözüm getirebilir düzeyde olmayabilir. Burada dikkat edeceğiniz husus psikoloğun bir mesleki yöneliminin olmasıdır yani kendini ya çocuk alanında, ya yetişkin ya da çift vb. alanında uzmanlaştırması olması gerekmektedir. Bir kişi her gruba bakacak yetkinlikte olduğunu iddia ediyorsa bilgisinden şüphe edebilirsiniz.
O halde kendi yaşadığınız soruna uygun doğru psikoloğu nasıl bulabilirsiniz? Öncelikli olarak başvurduğunuz psikoloğun lisans eğitiminin üzerine yüksek lisans (master) eğitimi almış olması gerekmektedir. Tıp alanında nasıl ki uzmanlaşma varsa aynı durum psikologlar içinde geçerlidir. Psikolojinin 50 den fazla alt alanı bulunmaktadır. Bu alt alanların sadece birkaçı psikolojik sorun ya da hastalıklarla ilgili bölümlerdir. Yani başvurduğunuz psikoloğun tercihen uzman psikolog olması gerekmektedir.
Bunun yanı sıra psikolog seçerken dikkat edilmesi gereken bir diğer önemli nokta da psikoloğun almış olduğu ek eğitimlerdir. Bazı sorunlar özel uzmanlık alanları ve ek eğitim gerektirmektedir; örneğin cinsel terapi, aile terapisi gibi. Birçok psikolog lisans ve yüksek lisans eğitiminin yanı sıra ek mesleki eğitimler alarak kendi donanımı arttırmaktadır. Psikoloji bitmeyen bir derya denizdir her zaman eğitimleri almaya devam etmeye ve donanımlı hale gelmeye devam edilmelidir. Başvuracağınız Uzman psikoloğun ek eğitimler almış olması kendine, danışanlarına ve mesleğine verdiği önem ve değeri gösterir. Başvurmayı düşündüğünüz psikolog ile ilgili önemli bilgileri Öz geçmişini okuyarak öğrenebilirsiniz.
Antalya En İyi Psikolog
Antalya en iyi psikolog ihtiyacınıza hizmet verebilme bakımından oldukça farklı seçenekler sunmaktadır. Antalya da psikolog arıyorum diyorsanız öncelikli olarak sizin destek almak istediğiniz konunun ne olduğunu belirlemeniz gerekmektedir. Antalya psikolojik danışmanlık merkezleri bakımından oldukça şanslı bir kent haline geldiğinden, Antalya çocuk psikoloğu için başka bir psikolojik danışmanlık merkezlerine başvurmanız gerekebilirken, yetişkin psikoloğu için başka psikolojik danışma merkezlerine başvurmanız gerekebilir. Antalya da çalışan psikologları en temelde, bireysel psikoterapi ve grup psikoterapisi yapan psikologlar olarak ayırabileceğimiz gibi, çocuk psikoloğu ve yetişkin psikoloğu diye de ayırabilmek mümkündür.
Antalya da psikolojik destek veren bazı merkezler yalnızca çocuk psikolojisi (pedagog) bazılarıysa sadece yetişkin psikolojisi alanında hizmet verirken, bazıları da özel psikolojik danışmanlık merkezlerinde hem yetişkinlere yönelik psikolojik danışmanlık hem de çocuklara yönelik psikolojk danışmanlık hizmeti vermektedirler. Bu sebeplerle psikolojik destek alırken hem başvurmayı düşündüğünüz uzman psikolog hem de hizmet verdiği psikolojik danışmanlık merkezi hakkında bilgi edinmek sorunlarınızın çözümlerini hızlandıracaktır. Antalya Psikolojik Danışmanlık Merkezi bünyesinde hem çocuk psikolojisi hem de yetişkin psikolojisi alanında hizmet veren uzman psikologlar ve aile danışmanları çalışmaktadır.
Antalya psikolog desteğine ihtiyaç duyanlar özel psikolojik danışmanlık merkezi ne başvurabilecekleri gibi, Antalya devlet hastanelerinden de yararlanarak psikolog desteği alabilirler. Antalya da ki devlet hastanelerinin büyük çoğunluğunda psikolog ya da uzman psikolog bulmak mümkündür. Ancak psikolojik danışmanlık ve psikoterapi düzenli aralıklarla yapılan ve 45-60 dk arası süren bir hizmet olduğundan devlet hastanelerinde bu koşullara uygun çalışabilen psikolog bulmak çok da kolay olmamaktadır.
İNSANLAR NEDEN PSİKOLOJİK SORUNLAR YAŞAR?
Psikoloji ya da klinik psikolojide tanımlanan problemlerin genelde birden fazla sebebi bulunmaktadır. Bu nedenle insanı biyolojik, psikolojik ve sosyal bir varlık olarak (bio-psiko-sosyal) ele almak, psikolojik sorunların nedenlerini ve olası çözümlerini anlamayı kolaylaştırmaktadır.
Psikolojik sorunların genetik nedenleri tek başına psikolojik sorunlara yol açıp hayat akışını bozabileceği gibi, bazı psikolojik sorunlara da daha yatkınlaştırıcı hale getirebilir. Örneğin en sık görülen psikolojik problemlerden biri olan depresyon (neredeyse toplumun %20’sinde görülen) ele alındığında, bazı insanların doğuştan bazı hormonları ve beyinlerinde ki bazı kimyasalları (örneğin serotonin) daha az ya da fazla üretilmekte olduğu görülmektedir (tiroid hormonunun depresyona yol açması gibi). Bu hormon ve enzimlerde ki doğuştan gelen düzensizlik bireyde, çeşitli psikolojik problemlere ve sonrasında depresyona yol açabilmektedir.
Bazı insanların hayatında her şey yolunda olsa bile mutsuz ya da kaygılı olabilirler. Hatta bu sorun bazen de genetik olarak aktarılmaktadır. Anne babasında depresyon geçmişi ya da yatkınlığı olan bireylerin de depresyon yaşama olasılıkları, diğer insanlara göre daha yüksek olur. Bir diğer taraftan bazı insanlar doğuştan daha hareketli ya da daha sakin, dışa dönük/içe dönük, sakin/gergin vb şeklinde mizaçla doğarlar. Psikolojik gelişimimiz bu mizacın üzerine deneyimlerimizle inşa edilir.
Psikolojik sorunlar yaşamamızın bir diğer sebebi de doğuştan bugüne dek getirdiğimiz yaşantı ve öğrenmelerimizdir. Daha dünyaya geldiğimiz andan itibaren bir aile ve çevreyle yaşamaya başlarız. Öncelikli olarak aile, sonrasında da çevremizde bulunan kişilerle kurduğumuz ilişkiler bizim psikolojik yapımızı ve olası psikolojik problemlerimizi oluşturmaya başlar.
Her bireyin doğuştan getirdiği bağlanma stili, değerli hissetme, ihtiyaçlarımızın yeterli düzeyde ve zamanında karşılanması, ait hissetme, yol gösterilme, sevilme, takdir edilme gibi birçok ihtiyacı vardır. Büyüme sürecinde en temelde sağlıklı bağlanma ve sonrası süreçteki gerekli olan psikolojik ihtiyaçların ne kadar ve ne şekilde karşılanmış olduğu bizim psikolojik yapımızı şekillendirmektedir. Büyüme sürecimizde aile ve çevreyle olan etkileşimlerimiz sayesinde daha sağlıklı bir benliğe ya da tam tersi sağlıksız ve aksaklıkları olan bir benliğe sahip oluruz.
Büyüme sürecimizde gelişimsel ihtiyaçları yeterli düzeyde ve zamanında karşılanmamış olan kişilerin psikolojik sorunlar yaşama olasılığı çok daha fazladır. Çünkü hayata geldiğimizde birine güvenmeliyiz ve ihtiyaçlarımız karşılanmazsa güvenemeyiz bu da hayata yenik başlamamız demektir. Çocukluk dönemindeki problemlerle başa çıkmak için geliştirilmiş olan sağlıksız savunma mekanizmalarının yetişkin hayatta da devam etmesi hem psikolojik sorunlara hem de kişilerarası problemlere yol açar. Buna bağlı olarak birey kendi iç dünyası, çevresindeki insanlar ve toplumla ilgili birçok problem yaşayabilir hale gelir.
Psikolojik sorunların bir diğer sebebi de yine büyüme döneminde öğrenmemiz ve deneyimlememiz gereken bazı temel becerileri yeterli düzeyde öğrenmemiş/öğrenememiş olmamızdır. Sağlıklı ve etkili iletişim kurmak, hayır diyebilmeyi becerebilmek, sınır çizebilmek, romantik ilişkileri yönetebilmek, atılganca davranmak, problem çözme becerisi, yetişkin tarzı davranışlar sergilemek gibi birçok beceri yaşam içerinde öğrenilir. Bunları yeterli düzeyde öğrenememiş kişiler özellikle sosyal ilişkilerde sıklıkla problemler yaşamaktadırlar. Bu da psikolojik problemlere yol açabilir.
ANTALYA DA PSİKOLOG ARARKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN NOKTALAR
Antalya’ da psikolog arıyorum diyorsanız, size bu konuda yardım olabilecek, İzmir’de psikolojik destek alabileceğiniz ya da Antalya da aile danışmanı ihtiyacınızı karşılayabileceğiniz birçok merkezi olan bir şehirdir. Ülkemizde birçok alanda olduğu gibi psikoloji ve psikolojik destek alanında da yanlış uygulamalar yapan ve alan dışından olup da size yaşadığınız problemlere yardımcı olabileceğini iddia eden kişiler bulunmaktadır. Bu nedenle
- Psikologlarınızın uzmanlık alanı nedir?
Merkezimizde çocuk-ergen-yetişkin grubuna bakan uzman klinik psikologlar, psikologlar ve psikolojik danışmanlar bulunmaktadır. Uzmanlarımızın her biri çalıştıkları alanda tecrübelidirler. İlgili uzmanların özgeçmişlerini ve danışan görüşlerini inceleyerek çalışma alanlarıyla ilgili fikir edinebilir veya bizi arayarak başvurunuzla ilgili uzman yönlendirmesi isteyebilirsiniz.
- Sonuç almak için ne kadar süre devam etmem gerekir?
Terapi sürecinin ne kadar süreceği kişiye ve yaşadığı zorluklara göre farklılık gösterir. Anksiyete bozuklukları ve depresyon gibi sık karşılaşılan klinik tablolar 4-12 seans sürebilir.
Klinik durumlar haricinde seanslar başvuru sebebine bağlı olarak bir kaç seanslık danışmanlık görüşmeleri gibi de olabilir.
- Seanslar ne sıklıkta yapılmaktadır?
Seans sıklıkları bireye ve yaşadığı zorluklara göre değişkenlik göstermektedir. Ayrıca, seans sıklıkları terapi sürecinde de yeniden şekillendirilir. Bu ritim sıklıkla bir hafta ve bir ay arasında sürelerde değişkenlik gösterir. Planlamanızı psikoloğunuzla yapabilirsiniz.
- Online randevu alırken ödeme yapmam gerekiyor mu?
Online randevu sisteminde gösterilen seans ücretleri bilgi amaçlıdır. Randevu oluştururken ödeme yapmanız gerekmemektedir.
Psikoloğa Ne Zaman Gitmeliyiz?
Zor ve sıkıntılı dönemler hepimizin geçireceği dönemlerdir bu dönemlerde, geçmişin sıkıntıları ruhunda ve bedeninde hissedenler, yaşamın belli anlarında travmalara, ihmal ya da istismara maruz kalmış olanlar. Psikolojik bir sorunun fiziksel bir sorunu kabullenmekten daha zordur. Ama zamanında alınacak bir destek ruhunuzda, yaşamınızda bambaşka bir değişime yol açacaktır.
Psikoterapi yardımı almak için kişinin gönüllü olması bu noktada çok önemlidir, zorlama, zoraki bir şekilde psikolojik destek alma farkındalıktan uzak bir şekilde, terapi sürecinden hiçbir yarar sağlanamaz, çünkü terapi sürecine inanmıyordur.
çoğu zamanlar gözleriniz istemsiz doluyorsa
Bazen anlamsız dediğiniz şeyler aslında bitmemiş bir yas, bir travma ya da yarım kalmış bir hikayedir.
Korku, panik atak, kaygı bozukluğu ve fobiniz geliştiyse
Belli oranda korku ve kaygı normal ve olması gerekendir. Ama olup olmadık yerde korku, kaygı ve endişe yaşıyorsanız, her an kötü bir şey olacak hissi geliyorsa, panik atak yaşıyorsanız bir uzman desteği alabilirsiniz.
Ani öfke patlamaları: öfke bir duygudur ama sürekli, her şeye ve anlamsız öfkelenip, aşırı tepki veriyorsanız; geçmişinizi şu ana yansıtıyorsunuzdur.
Psikolojik Destek almak için diğer bazı nedenler:
- Devam eden depresyon, mutsuzluk ve umutsuzluk hali
- Kendinizde güvensizlik ve başkalarına karşı alınganlıklarınız varsa
- Sürekli bir yalnızlık hissindeyseniz ve duygusal olarak yalnız kalmaktan korkuyorsanız
- Yakın ilişkilerde sürekli tekrarlayan problemli döngüler halindeyseniz
- Dikkatiniz çabuk dağılıyorsa
- Yaptığınız işlerde kaygılar yaşayıp zorlanıyorsanız
- Evliliğinizde değersizlik, ilgisizlik ve iletişim sorunları yaşıyorsanız
- Evliliğinizde eşinizle bir süredir cinsel ilişkiniz yoksa
- Herhangi bir etkinlikte bağımlılık düzeyinde bir süreç izliyorsa
Antalya’ da Önerilen Psikolog
Antalya da en iyi psikologlar için tıklayınız. Psikoterapi, danışanlar ile psikologların arasındaki terapötik ilişki sayesinde danışanın hayatında fark yaratmayı farkındalık yaratmayı hedeflemektedir. Danışanların duygularını anlamlandırılması, olumsuz yaşantıları ve travmalarının çözümlenmesini sağlayan psikolojik bir süreçtir. Danışan ile psikolog arasındaki ilişki kesinlikle profesyonel bir ilişkidir.
Danışanın çözümleyemediği problemler ile ilgili farkındalık kazanıp çözümü kendi içinde bulduğu bir süreçtir. Psikolojik yardım yaşamımızda var olan tüm konular ile ilgili olabilir. Bu konular tamamen kişiseldir ve bireye özgüdür. Her konuda Antalya psikologlardan yardım alabilirsiniz.
Randevu ve İletişim: 0 535 975 6790
Optimum Psikoloji
Adres: Fener Mah. Bülent Ecevit Bulv. Grand Duke İş Merkezi, No:75/A, İç Kapı:6
Lara, Muratpaşa/ANTALYA